Ardanın Mutfağı Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için;
150 gr tereyağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Marmelat
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın ardından yumurtayı ekleyin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardanın Mutfağı Marmelatlı Kurabiye Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri elekten geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyip tüm malzemeler birleşinceye kadar yoğurun.
Hamur kıvam alınca küçük toplar yapın ve başparmağınızla ortasına çukur açın. Tüm kurabiye hamurlarını bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tekrar ortalarına parmağınızla hafif bastırıp çukurları belirginleştirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin ortasında marmelat koyup 5 dakika kadar daha fırınlayın
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder