Nurselin Mutfağı Lahmacun Tarifi

Hiç yorum yok :


Lahmacun Tarifi
Lahmacun Tarifi Nurselin Mutfağı
Lahmacun Tarifi Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
1 kg un
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kg az yağlı Dana kıyma
8 Adet Domates
3 Adet kuru soğan
6 Diş Sarımsak
1 Demet Maydanoz
4 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamuru için1 kg un yoğurma kabına alınır, üzerine tuz ilave edilir. Kontrollü olarak ılık su ilave eklenerek yoğrulur, 15 dakika dinlenmeye bırakılır. İç harçı için 3 adet kuru soğan ve 6 diş sarımsak ince ince kıyılır , 8 adet domates küp küp doğranır ve suyu süzülür. Süzülen domateslerin üzerine, soğan ve sarımsaklar ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz, yarım kg az yağlı dana kıyma, 4 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı sıvıyağ karıştırılır ve yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkarlır, tabak büyüklüğünde açılan hamurların üzerine iç harç konularak 200 dereceye ayarlanmış fırına verilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder