Nurselin Mutfağı Krem Karamelli Kek

Hiç yorum yok :

Nurselin Mutfağı Krem Karamelli Kek Tarifi 


Krem Karamelli Kek Tarifi

Krem Karamelli Kek Tarifi Malzemeler:
KARAMELİ İÇİN:
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
5 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı sıvıyağ
SÜSLEMEK İÇİN:
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı su
1 adet muz

Krem Karamelli Kek Tarifi Hazırlanışı:
Karameli için küçük bir tavaya şeker ve su koyulur şeker ıslanana kadar karıştırılır. Tam karışınca kısık ateşte şekerin erimesi beklenir. Şeker koyulaşıp karamelize olunca ocağın altı kapatılır. Kreması için bir kaba süt alınır ve içine yumurtaları kırılarak çırpılır. Şekeri katılır ve karıştırılmaya devam edilir. Tam karıştığından emin olununca bırakılır. Keki için yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvıyağı, sütü, unu, vanilyası, kabartma tozu ve kakaosu da ilave edildikten sonra çırpmaya devam edilir. Ortası delik kek kalıbına önce karamel dökülür ve birkaç dakika beklenir. Ardından kreması ve en son da kek karışımı dökülür. Nurselin Mutfağı Krem Karamelli Kek Kalıbın sığacağı bir fırın tepsisine su koyulur ve kalıp bu suyun içine oturtulur. 180 derecede 50-55 dakika pişirilir. Krem karamelli kek fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir. Eğer mümkünse bir gece buzdolabında bekletilebilir. Soğuyan kek servis tabağına ters şekilde çıkarılır. Orta boşluğu dilimlenmiş muzlarla doldurulur. 2 yemek kaşığı su, yarım su bardağı şekerle tavada karamelize edilir. Bu karamel de kekin üzerini dilenilen şekilde süslemek için kullanılır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder